Constatari verificari documentare la o societate care are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”

S.C. X S.R.L. are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”, cod CAEN 4211.

Perioada verificată: 01.01.2019 – 31.12.2021.

Principalele constatări ale organelor de inspecție fiscală: Din analiza documentelor prezentate pentru perioada 2019 – 2021, s-au constatat următoarele:

  • Societatea verificată a dedus din impozitul pe profit suma de x lei, depășind limita maximă permisă calculată asupra impozitului pe profit, care era de x lei, rezultând o diferență de impozit pe profit în sumă de x lei.
  • Din verificarea situației centralizatoare privind investițiile pentru care societatea poate beneficia de facilitate pentru profitul reinvestit, precum și din documentele de achiziție, s-a constatat că pentru investițiile în sumă de x lei reprezentând mijloace de transport, legislația nu prevede acordarea scutirii.
  • Societatea verificată a precizat că obiectivul respectiv a fost dezmembrat, iar o parte din componentele acestuia au fost vândute cu factura –/10.11.2023, în valoare totală de x lei. Întrucât societatea nu a păstrat obiectivul în patrimoniu timp de 5 ani, nu poate beneficia de facilitatea scutirii profitului reinvestit.
  • Totodată, față de impozitul pe profit declarat de societate pentru anul 2020 în sumă de 0 lei (rând 48 din declarația 101), s-a constatat o diferență suplimentară în sumă de x lei.

În concluzie, diferența totală de impozit pe profit stabilită în urma verificării documentare este în sumă de x lei.

 

Sursa: ANAF