Constatările în urma inspecției fiscale efectuate la o societate cu obiect de activitate „Comerț cu ridicata al ceasurilor și bijuteriilor”

S.C. X S.R.L. are ca obiect de activitate „Comerț cu ridicata al ceasurilor și bijuteriilor”, cod CAEN 4648.

Perioada verificată: 01.03.2021 – 31.10.2023.

Principalele constatări ale organelor de inspecție fiscală au fost:

Organele de inspecție fiscală au stabilit TVA colectată suplimentar în sumă totală de x lei, aferentă bazei de impozitare ce a rezultat din valoarea veniturilor înscrise în facturile de livrări de bunuri transmise către clienții S.C. A S.R.L. și S.C. B S.R.L., care nu au fost înscrise în declarațiile informative de către societatea verificată.

De asemenea, a fost diminuată TVA deductibilă cu suma totală de x lei, pentru achiziții de bunuri, pentru care nu au fost prezentate documente care să justifice înregistrarea operațiunilor și exercitarea dreptului de deducere a TVA, aferentă și achiziției înscrisă în declarația 394, aferentă trim. IV 2021, de la partenerul C S.R.L., care nu a declarat livrări.

În perioada mai 2021 – iulie 2023, în extrasele de cont emise de băncile la care au fost deschise conturi de virament, au fost înregistrate retrageri de sume în numerar în sumă totală de x lei, fără a fi indicate informații concrete asupra destinației sumelor, fiind asimilate de către organele de inspecție fiscală veniturilor din alte surse.

Cu ocazia inspecției fiscale a fost stabilită o bază impozabilă suplimentară în sumă de x lei, care a rezultat ca diferență între valoarea totală fără TVA, respectiv x lei, a facturilor privind achiziții de bunuri înregistrate în perioada octombrie – decembrie 2021 și iulie – septembrie 2022, de către clienții S.C. A S.R.L. și S.C. B S.R.L., și valoarea fără TVA a livrărilor de bunuri către partenerii menționați, înscrise în declarațiile informative (cod 394) de către S.C. X S.R.L.

Astfel, în urma inspecției fiscale, au fost stabilite obligații fiscale suplimentare în sumă totală de x lei, din care:

  • TVA: x lei;
  • Impozit pe veniturile microîntreprinderilor: x lei;
  • Impozit pe profit: x lei;
  • Impozit pe veniturile din alte surse: x lei.