Constatari inspectie fiscala la o societate care are ca obiect de activitate „Fabricarea altor produse din cauciuc”

S.C. X S.R.L., are ca obiect de activitate „Fabricarea altor produse din cauciuc”, cod CAEN 2219.

Perioada verificată:

01.01.2016 – 31.10.2022 TVA;

– 01.01.2017 – 30.09.2022 impozit pe profit.

Principalele constatări ale organelor de inspecţie fiscală au fost:

Societatea X S.R.L. – România face parte din Grupul X, având ca asociat unic societatea T din din statul membru X, care deţine 100% din capitalul social. În perioada verificată societatea a desfăşurat activitate de confecţii metalice, producţia realizată fiind livrată preponderent în spaţiul economic european.

Organele de inspecţie fiscală au constatat că S.C. X S.R.L. a derulat tranzactii de valori semnificative, peste plafonul stabilit în Ordinul 442/2016 cu societăţi afiliate de natura achiziţiilor şi livrărilor către părţi afiliate, definite conform art.7, pct.26 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare.

Din analiza efectuată de organele de inspecţie fiscală asupra DPT a rezultat faptul că societatea verificată nu se încadrează niciun an în intervalul intercuartilar, S.C. X S.R.L. considerând că tranzacţiile au fost realizate in conformitate cu prevederile stipulate contractele incheiate cu părţile sale afiliate, cu respectarea principiului valorii de piaţă, pentru achiziţiite de materii prime şi livrările de produse finite selectând metoda marjei nete de tranzacţionare.

Prin urmare, conform prevederilor legale, s-a procedat la ajustarea veniturilor la tendinţa centrală a pieţei, rezultând venituri suplimentare în valoare de x lei, şi ţinând cont şi de sumele calculate şi declarate de societate prin declaraţiite privind impozitul pe profit (D 101), echipa de inspecţie fiscală a reintregit baza de calcul a impozitutui pe profit şi a procedat la recalcularea impozitului pe profit suplimentar.

Urmare inspecţiei fiscale efectuate, a fost diminuată pierderea fiscală declarată de societate în sumă de x lei, şi s-a calculat impozit pe profit suplimentar în sumă de x lei.

 

Sursa: ANAF