Comunicat ANAF: Programarea online – un nou serviciu electronic la dispozitia contribuabililor

Ministerul Finanțelor Publice, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, si ANAF au colaborat la dezvoltarea și implementarea unui nou serviciu electronic, Programarea online, prin intermediul caruia contribuabilii se pot programa online pentru intalnirea cu un inspector fiscal

Cum se acceseaza serviciul?

Serviciul de programari online este o disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, poziția 5, unde contribuabilii se pot programa atat pentru intalnirea cu un inspector ANAF, cat si pentru identificarea vizuala on-line in vederea aprobarii inregistrarii in Spatiul Privat Virtual.

Astfel, contribuabilii persoane fizice si persoane juridice se pot programa on-line la sediile Administrațiilor Judetene ale Finantelor Publice și la Administratiile Sectoarelor 1 – 6 ale Finantelor Publice.

In functie de problema fiscala, contribuabilii vor fi primiti de functionari fiscali in functie de domeniul selectat, care apartine urmatoarelor structuri din cadrul unitatilor fiscale:

*             declaratii fiscale persoane fizice;

*             declaratii fiscale persoane juridice;

*             evidenta de platitor persoane fizice;

*             evidenta de platitor persoane juridice;

*             avize si autorizatii (case de marcat);

*             executare silita persoane fizice;

*             executare silita persoane juridice;

*             cazier fiscal;

*             asistenta contribuabili;

*             evitarea dublei impuneri

Serviciul este pus la dispozitia contribuabililor pentru rezolvarea unor aspecte ce nu necesita mult timp pentru solutionare. Timpul alocat fiecarei programari fiind de maximum 30 de minute.

In cazul in care contribuabilii intarzie sau nu se prezinta conform programarii, acestia vor fi preluati in limita timpului ce le-a fost alocat (in intervalul celor 30 de minute).

Avand in vedere contextul pandemic, accesul contribuabililor va fi permis numai dupa ce s-a efectuat operatiunea de termometrizare si doar daca acestia poarta masca de protectie (care sa acopere gura si nasul). In situatia in care contribuabilii nu indeplinesc aceste conditii vor fi informati ca intalnirea se anuleaza si ca este necesara reprogramarea acesteia cu respectarea conditiilor mai sus mentionate.

Ministerul Finantelor Publice urmareste dezvoltarea unui parteneriat corect intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si contribuabili, prin acordarea unor servicii complete, moderne si accesibile. In acest context, MFP, prin CNIF, și ANAF colaboreaza permanent pentru a implementa servicii electronice menite a facilita indeplinirea obligatiilor declarative si de plata ale contribuabililor.

Sursa: site ANAF