Inspecţii fiscale desfăşurate la contribuabili persoane fizice (2)

X ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ are ca obiect de activitate „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase”, cod CAEN 111.

Perioada verificată:

  • 01.01.2017 – 31.12.2021 pentru impozit pe veniturile din activități independente și contribuții sociale.

Principalele constatări ale organelor de inspecție fiscală: Pe baza documentelor puse la dispoziția organelor de control, s-a constatat că documentele de achiziție au fost aferente activității agricole pentru care venitul net se determină pe bază de normă de venit, precum și unei alte activități agricole (prestări servicii în agricultură) pentru care venitul net anual se determină în sistem real. Cu toate acestea, cheltuielile aferente nu au fost evidențiate separat pentru cele două activități prestate.

Astfel, în funcție de ponderea fiecărei activități în totalul activității desfășurate, organele de inspecție fiscală au stabilit valoarea repartizată din cheltuielile comune pentru cele două activități, precum și amortizarea fiscală.

În urma inspecției fiscale efectuate, au fost stabilite obligații fiscale suplimentare în sumă totală de x lei, din care:

  • impozit pe veniturile din activități independente x lei;
  • contribuții sociale x lei.

Sursa: ANAF