Constatari inspectie fiscala la contribuabil care are ca obiect de activitate „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase”

X ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, având ca obiect de activitate „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase”, cod CAEN 0111.

Perioada verificată a fost: 01.06.2021 – 31.01.2023.

Principalele constatări ale organelor de inspecție fiscală au fost:

Organele de inspecție fiscală au verificat deconturile de TVA aferente perioadei 01.06.2021 – 31.01.2023, pentru care contribuabilul a beneficiat de rambursare cu control ulterior, în sumă totală de X lei.

Nu s-a acordat drept de deducere pentru TVA în sumă de X lei, cu baza impozabilă în valoare de X lei, astfel:

  • TVA în sumă de X lei aferentă bazei impozabile în valoare de X lei, reprezentând facturi de discount neînregistrate în evidența contabilă și declarate de partener în Declarația 394;
  • TVA în sumă de X lei aferentă bazei impozabile în valoare de X lei, reprezentând achiziții de bunuri pentru uz personal (materiale de construcții), aferente construirii unei hale pentru depozitare cereale, pentru care nu a deținut autorizația de construire.

În concluzie, în urma verificării documentare, au fost stabilite obligații fiscale suplimentare în sumă totală de X lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată.

Sursa: ANAF