Verificări documentare la contribuabili persoane juridice și la contribuabili persoane fizice – “Comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare”

S.C. X S.R.L. are ca obiect de activitate „Comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare”, cod CAEN 4673.

Perioada verificată: 01.01.2018 – 30.06.2023 TVA.

Principalele constatări ale organelor de inspecție fiscală au fost:

Din analiza preliminară a riscului fiscal, s-a constatat că societatea a înregistrat, în perioada 2018-2022, în evidența contabilă, cheltuieli cu mărfuri în valoare mult mai mare decât au fost înregistrate venituri din vânzarea acestora.

Organele de inspecție fiscală au notificat deficiențele constatate, iar societatea a procedat la depunerea declarațiilor rectificative cod 710, la luna decembrie pentru anii 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022 pentru impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, iar pentru TVA, societatea nu a făcut corecția la perioadele fiscale la care aparțin deficiențele, fapt pentru care organele de inspecție fiscală au procedat la stabilirea TVA suplimentară.

Astfel, în urma verificării documentare efectuate, organele de inspecție fiscală au stabilit TVA suplimentară în sumă totală de x lei.

Sursa: ANAF