Deblocarea măsurilor pentru IMM

Printr-un comunicat publicat pe site-ul instituției, Cristian Ghinea, ministrul investițiilor și proiectelor europene, și Claudiu Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, anunță deblocarea celor trei măsuri de finanțare pentru antreprenori, lansate în contextul pandemiei COVID-19.

În vederea identificării de resurse necesare de bani pentru a acoperi în întregime bugetul, respectiv a 500 milioane de euro care lipseau, vineri, 15 ianuarie 2021, a avut loc o întrevedere cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru notificarea schemelor de ajutor de stat în forma așteptată de către zecile de mii de antreprenori care au depus aplicații, urmând ca acceptul pentru măsuri să fie dat în perioada 22-26 ianuarie 2021. Pasul următor este ca bugetul să fie adoptat de către parlament, cu noile modificări.

De asemenea, prin același comunicat, reprezentanții ministerelor menționate, informează creșterea ritmului de procesare la 845 de dosare/zi și reducerea timpului în care banii vor intra în conturile aplicanților admiși.