Inspecție fiscala desfășurata la contribuabili persoane fizice

PERSOANĂ FIZICĂ X

Perioada verificată a fost: 01.01.2020 – 31.12.2021, pentru impozit pe veniturile din activități independente, CAS și CASS.

Principalele constatări ale organelor de inspecție fiscală au fost:

În anul 2020, PF X a desfășurat pe teritoriul statului francez o activitate de comerț, activitate care generează venituri din activități independente.

Suma de X lei corespunzătoare încasărilor obținute de către persoana fizică X a provenit din vânzarea de deșeuri (cupru, aluminiu, oțel inoxidabil, alamă, baterii cu plumb etc.), constatându-se caracterul de continuitate al activității desfășurate, acesta devenind persoană impozabilă.

Contribuabilul nu a declarat obligațiile fiscale reprezentând impozit pe venit și contribuțiile sociale obligatorii pentru activitățile independente desfășurate.

Baza de calcul a contribuției de asigurări sociale de sănătate și a contribuției de asigurări sociale datorate de persoanele fizice care realizează venituri din activități independente o reprezintă venitul ales de contribuabil, care nu poate fi mai mic decât nivelul a 12 salarii minime brute.

În concluzie, în urma inspecției fiscale, a fost stabilită suplimentar suma totală de X lei, reprezentând:

  • Impozit pe veniturile din activități independente: X lei;
  • Contribuții sociale: X lei.

Sursa: ANAF