Constatările în urma inspecției fiscale efectuate la o societate cu obiect de activitate „Depozitări”

S.C. X S.R.L. are ca obiect de activitate „Depozitări”, cod CAEN 5210.

Perioada verificată: 21 septembrie 2020 – 31 martie 2022.

Principalele constatări ale organelor de inspecție fiscală au fost:

În perioada supusă inspecției fiscale parțiale, societatea a obținut venituri în sumă de x lei, în baza contractului încheiat cu S.C. N din statul membru X, având ca obiect furnizarea de servicii logistice (descărcarea bunurilor, cântărirea acestora, inspectarea daunelor și defectelor vizibile, protejarea bunurilor, notificarea clientului despre predarea bunurilor, împachetarea bunurilor, alegerea și pregătirea bunurilor pentru colectare, predarea și încărcarea bunurilor către client conform condițiilor „Incărcare franco fabrică”).

Urmare verificărilor efectuate de organele de control au constatat următoarele aspecte:

Recepția mărfurilor livrate direct de furnizori sau depozitul din statul membru X s-a făcut pe baza documentului de însotire a mărfii (CMR), marfa (proclusele) fiind despachetate, scanate și înregistrate în aplicația materialelor utilizate în procesul de împachetare a produselor pentru transport (cutii, foi impachetare, etc.) ajungând în depozitul S.C. X S.R.L. în baza CMR sau „Aviz de Însotire a mărfii”, la rubrica cumpărător fiind menționată S.C. N.

Cu privire la modalitatea de ieșire a mărfii din depozit, comenzile sunt preluate în procesul de trecere, urmare plasăritor de către clienți, persoane fizice sau juridice, prin intermediul site-ului www.x.ro sau urmare a solicitărilor directe, făcute în cele două puncte de trecere (maizele comerciale cu amănuntul).

Având în vedere cele menționate mai sus, organele de inspecție fiscală au constatat că toate prestările serviciilor efectuate de către S.C. X S.R.L. sunt în România, loc unde S.C. N din statul membru X deține sucursala (sediu permanent), identificată prin CUI RO și având ca obiect de activitate principal „Comerț cu amănuntul a produselor cosmetice și de parfumerie, în magazine specializate” cod CAEN 4775.

Astfel, s-a stabilit că societatea verificată are obligația colectării taxei pe valoarea adaugată în sumă de x lei, aferentă veniturilor facturate în sumă de x lei.

Sursa: ANAF