Constatari inspectie fiscala la o societate care are ca obiect de activitate „Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.”

S.C. X S.R.L. are ca obiect de activitate „Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.”, cod CAEN 8299.

Perioada verificată: 01.11.2018 – 28.02.2021.

Principalele constatări ale organelor de inspectie fiscală au fost:

S.C. X S.R.L. este o societate care prestează servicii live casino streaming (activitate de tip studio de transmitere a imaginitor cu jocuri de noroc caracteristice cazinouri(lor) din studioul prestatorului, precum şi prestarea altor servicii solicitate de către beneficiar.

Din analiza documentelor puse la dispozitie de către S.C. X S.R.L., a documentelor şi informatiilor transmise de autoritătile fiscale din statul membru X ca urmare a verificărilor efectuate la societatea P unicul client, cu sediul activitătii în din statut membru X, precum şi a informaţiitor transmise de către Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, organele de inspectie fiscală au stabitit suplimentar diferenta de TVA colectată in sumă de x lei, întrucât au constatat că serviciiie sunt prestate către un sediu fix din România.

Astfel, organele de inspectie fiscală au stabilit că societatea P a dispus atât de resursele umane, cât şi de cele tehnice ale prestatorului (unde se filmează şi de unde se transmit imaginile audio-video, camerele de filmat, mese de de joc, computere, etc), pentru a presta permanent în România servicii către clientii săi din grup, fiind indeplinite condiţiite art. 266 alin. (2) lit. b) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completărite ulterioare.

De asemenea, în urma verificării evidentelor contabile şi fiscale, nu a fost acceptată la deducere TVA în sumă de x lei, pentru care contribuabilul nu a prezentat documente justificative, potrivit art. 299 alin.(1) şi art.319 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificărite şi completările ulterioare.

Sursa: ANAF