Informare completare Codul Muncii

Vineri, 21.07.2023 a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 241/2023 pentru completarea Legii 53/2003 – Codul Muncii.

Acesta prevede urmatoarele:

  • La cerere, salariatii care au in intretinere copii in varsta de pana la 11 ani beneficiaza de 4 zile pe luna de munca la domiciliu sau in regim de telemunca, in conditiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca, cu exceptia situatiilor in care natura sau felul muncii nu permite desfasurarea activitatii in astfel de conditii.
  • In situatia in care ambii parinti sau reprezentati legali sunt salariati, cererea pentru telemunca va fi insotita de o declaratie pe propria raspundere a celuilalt parinte sau reprezentant legal, din care sa rezulte faptul ca, pentru aceeasi perioada, acesta nu a solicitat concomitent desfasurarea activitatii in regim de munca la domiciliu sau telemunca.
  • Salariatii care cer sa lucreze de acasa prin noua lege au ei obligatia sa dispuna de toate mijloacele necesare indeplinirii atributiilor care le revin potrivit fisei postului.