Solicitare și obtinere parola pentru transmiterea on-line a registrului conform HG 905/2017

Procedura si documentele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la Inspectoratul Teritorial de Munca pentru obtinerea parolei sunt prevazute in ordinul MMFPS nr. 1918 din 25 iulie 2011.

Registrul completat pe baza aplicatiei informatice proprii sau distribuite de Inspectia Muncii se transmite la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala angajatorul isi are sediul ori domiciliul, dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat.

Transmiterea on-line se face dupa solicitarea si obtinerea de catre angajator a numelui de utilizator, a parolei, si activarea accesului la portalul Inspectiei Muncii pe https://reges.inspectiamuncii.ro.

Pentru prima depunere la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca a registrului sunt necesare urmatoarele documente:

  • formularul de depunere Revisal (anexa 1);
  • copie a certificatului de inmatriculare la Registrul Comertului sau a certificatului de inregistrare fiscala (dupa caz);
  • copie a actului de identitate al reprezentantului legal sau a persoanei imputernicite in cazul in care persoana care se prezinta este alta decat reprezentantul legal;
  • fisierul generat din registrul de evidenta al salariatilor, cu extensia .rvs.

 

Obtinerea numelui de utilizator si a parolei se face la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca in a carui raza teritoriala angajatorul isi are sediul sau domiciliul, in baza prezentarii urmatoarelor documente:

  • formular pentru eliberarea numelui de utilizator si a parolei (anexa 2);
  • imputernicire semnata si stampilata de angajator, in cazul in care persoana care solicita obtinerea numelui de utilizator si a parolei este alta decat reprezentantul legal al angajatorului;
  • copie a certificatului de inmatriculare la Registrul Comertului sau a certificatului de inregistrare fiscala (dupa caz);
  • copie a actului de identitate a persoanei imputernicite.

 

Obtinerea numelui de utilizator si a parolei este conditionata de transmiterea la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca a registrului general de evidenţa a salariatilor.

 Transmiterea prin e-mail pe baza de semnatura electronica.

Angajatorii care detin semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat calificat, obtinut de la un furnizor de servicii de certificare in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, pot depune registrul general de evidenta a salariatilor la adresa de e-mail pusa la dispoziţie de Inspectia Muncii.

Modalitatea de transmitere prin e-mail si adresa de e-mail pot fi obtinute de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii.

Resetare parola portal REGES

In cazul in care parola utilizata pentru autentificare pe portalul REGES nu mai functioneaza sau a fost uitata, sau pur si simplu se doreste schimbarea acesteia, este necesar ca reprezentantul legal al angajatorului sa se adreseze Inspectoratului Teritorial de Munca de care apartine angajatorul pentru obtinerea unei noi parole.

Precizam faptul ca Inspectoratul Teritorial de Munca este singura institutie care gestioneaza parolele de autentificare in sistemul REGES.

 Anexa 1- Formular depunere Revisal

Anexa 2- Formular eliberare nume de utilizator si parola