Verificare stare declarații depuse

Perioada de inceput a anului 2014 este marcata de un lung lant de declaratii fiscale ce trebuiesc depuse. Dupa ce am urmat pasii descrisi in INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE A SERVICIULUI DE DEPUNERE A DECLARAŢIILOR ON-LINE (reactualizat in 20.01.2014) este obligatoriu sa verificam starea depunerii declaratiilor fiscale. ANAF ne pune la dispozitie o pagina online (www.anaf.ro/StareD112/) ce permite vizualiza starii atat pentru declaratiile depuse online cat si pentru declaratiile depuse la ghiseu.

In pagina StareD112 verificam starea pentru declaratiile depuse:
  • D100, D101, D104, D112, D120, D130, D200, D205, D208, D300, D301, D390, D394, D600, D710
  • Situatii financiare anuale/Raportari anuale in 2011/2012
  • Raportari contabile semestriale 06/2011
  • Formular S1001
  • D230
  • Declaratii electronice pentru Control Trafic (T100, T101)
 Cand nu pregatim sa verificam starea depunerii unei declaratii nu trebuie sa uitam sa avem la indemana CUI-ul societatii si indexul de incarcare (pentru cele depuse online) sau numarul de inregistrare (pentru cele depuse la ghiseu).
 Pentru a nu vă trezi cu surprize neplăcute din partea Fiscului, trebuie să verificaţi starea depunerii declaraţiilor pe site-ul ANAF (asa cum am descris mai sus). După introducerea datelor solicitate, sistemul va genera o recipisă care vă va prezenta starea declaraţiei. Atenţie, recipisa poate fi eliberată doar în primele 60 de zile de la depunerea raportărilor anuale. Specialiştii vă recomandă să o descărcaţi şi să o păstraţi, pentru orice eventualitate. Dacă documentul depus are erori de validare, trebuie să le corectaţi şi să depuneţi din nou situaţia financiară.
 Dosarul contribuabilului

Puteti verifica dosarul contribuabilului urmand pasii din acest manual. In dosarul fiscal puteti vedea daca ceea ce ati depus la ghiseu si/sau online s-a inregistrat asa cum trebuie in sistem.

  • Pentru informaţii suplimentare folosiţi următoarea adresă de e-mail (subiect acces dosar fiscal)

Datorită unor dificultăţi tehnice, domeniul yahoo nu acceptă e-mail-urile transmise de domeniul mfinante. De aceea, vă rugăm ca în relaţia cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, să utilizaţi o adresa de e-mail care să conţină un alt domeniu decât Yahoo şi la care să vă putem transmite răspunsurile noastre.

 CliF

Cu CliF, contribuabilii pot receptiona automat recipisele emise dupa 1.11.2012, pentru toate CUI-urile pentru care au drept de reprezentare, fara a fi necesara introducerea in prealabil a elementelor de identificare a documentului (index+CUI). Primariile vor putea primi si extrasele de cont emise de Trezorerie.

Lasă un răspuns