Teaha – Speaker la Tax&Finance Forum, Ediția a III-a, Athenee Palace Hilton

Corneliu-Teofil Teaha, general manager al Teaha Management Consulting, a fost invitat să participe în calitate de Speaker la Tax&Finance Forum, ediția a III-a, eveniment organizat de Business Mark cu sprijinul Camerei Consultanților Fiscali pe 6-7 mai la București, Hotel Athenee Palace Hilton.

În prezența a peste 100 de specialiști din sfera economică și financiară,Teaha a vorbit despre impactul fiscalității în mediul de afaceri într-un mod cu totul inedit,abordând subiectul atât din rolul de contribuabil, cât și cel de antreprenor.

Timp de 15 minute, Teaha a prezentat participanților o listă de deficiențe fiscale într-un concept propriu numit ”Pentalogul Sistemului Fiscal din Romania”:

Pentalogul deficiențelor sistemului fiscal din România

  1. NU există o strategie pe termen lung
  2. NU există stabilitate
  3. NU există intenția de “educare fiscală”
  4. NU este “pozitiv”, ci mai degrabă punitiv
  5. NU este transparent până la capăt

“Romania funcționează și nu prea. Sistemul fiscal din Romania are multiple deficiențe. La elaborarea codului fiscal nu a existat o strategie pe termen lung acceptată de toată lumea. Nu există stabilitate. Într-o știre am citit că în ultimii 10 ani Codul Fiscal a fost modificat de 120 de ori. Spre comparație, în Germania, ultima modificare s-a făcut în luna aprilie 2015, iar cea anterioară în aprilie 2013. Este evident că acolo există o mult mai mare stabilitate. De asemenea, în Romania nu există intenția de educație fiscală. Sistemul nostru fiscal nu are un caracter constructiv, pozitiv, ci mai degrabă punitiv, pentru că nu există nici un fel de măsură de încurajare a celui care plătește taxele să o facă având un minimum de confort  Corneliu-Teofil Teaha.

”Oamenii nu înțeleg pentru ce plătesc taxele, atât timp cât avem un sistem educațional și altul sanitar la pământ, autostrăzile lipsesc etc. Ce se întâmplă până la urmă cu banii plătiți de noi?”, a mai precizat Corneliu-Teofil Teaha.

ANAF a făcut recent o campanie cu titlul <<Romania funcționează cu taxele tale>>. Cred că titlul corect ar fi ”Romania funcționează cu taxe letale”, a declarat Corneliu-Teofil Teaha, General Manager al Teaha Management Consulting, în cadrul primei zile a evenimentului Tax & finance Forum, Ediția a III-a.

Evenimentul ce a avut loc pe 6 și 7 mai 2015 a fost axat pe discutarea modificărilor la nivel legislativ, dar și a noilor coordonate fiscale și a reunit peste 100 de specialiști din diverse industrii, alături de cei 10 speakeri ce au acceptat invitația BusinessMark de a participa și de a îșiîmpărtăși opiniile referitor la contextul actual din Romania la nivel de taxe și fiscalitate.

Forumul constituie un prilej de analiză și dezbatere a fiscalității în România, reunind reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ai celor mai mari companii de consultanță și experți financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piața românească.

Evenimentul a fost organizat de Business Mark cu sprijinul Camerei Consultanților Fiscali.

BusinessMark este o companie ce oferă servicii integrate de B2B, oferind clienților săi modele de dezvoltare complexe, conectându-i în mod direct cu mediul de afaceri și creând oportunități de parteneriat strategic.

Atât prin organizarea de evenimente business, cât și prin serviciile de B2B Public Relations oferite, BusinessMark își propune să vină în întâmpinarea partenerilor săi cu strategii de comunicare și promovare centrate pe business matchmaking și crearea de oportunități de dezvoltare.

Lasă un răspuns