Info zi libera

Conform Ordonantei de urgenta nr. 39/2021, anul acesta, in perioada februarie – iulie, se va desfasura recensamantului populatiei si locuintelor din Romania.

Ordonanta de urgenta nr. 19/2020 prevede urmatoarele:

Persoanele salariate care se autorecenzeaza prin intermediul internetului au dreptul la o zi libera, platita, in scopul incurajarii utilizării cu predilectie a acestei metode.

Dovada autorecenzarii on-line se realizeaza prin prezentarea codului de confirmare a incheierii cu succes a autorecenzarii.

Codul de confirmare a incheierii cu succes a autorecenzarii este generat automat de solutia informatica funcționala pe site-ul recensamantului pentru fiecare formular individual transmis cu succes catre baza de recensamant.

Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzarii on-line au obligatia de a le acorda acestora ziua libera, platita, la o data stabilita de comun acord cu persoanele indreptatite.

Ziua libera platita se acorda in termen de maximum 12 luni de la data realizarii cu succes a autorecenzarii.

Se acorda o singura zi libera, platita, unei persoane salariate, indiferent daca aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine si pentru alti membri ai gospodariei, sau pentru alte persoane.