Contabilitate SRL

Societatea cu Raspundere Limitata este cea mai intalnita forma de asociere in Romania.
Chiar daca pare paradoxal, in contabilitatea unei firme romanesti, cele mai importante lucruri sunt cunoasterea si aplicarea corecta a legisatiei in domeniu.
In cadrul legislativ actual, orice SRL este obligata sa isi organizeze contabilitatea fie intern, prin departament de contabilitate, fie extern printr-un contract de prestari servicii contabile, administratorului ii este interzis sa semneze singur situatiile financiare sau alte documente contabile. Raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine persoanei imputernicite sa execute aceasta functie, iar in cazul in care contabilitatea este condusa pe baza unui contract de prestari servicii cu persoane fizice sau juridice, autorizate de CECCAR, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora.

Serviciile de contabilitate sunt obligatorii in cazul unui SRL. Daca se defineste colaborarea dumneavoastra cu noul furnizor de servicii de contabilitate avand o baza strict profesionala, bazata pe performanta si profesionalism cu siguranta castigul este cu mult peste onorariul propus de catre societatea prestatoare de servicii contabile. Alegerea unui bun contabil inseamna un castig atat pe termen scurt cat si pe termen lung, avand implicatii atat financiare cat si de buna organizare financiar-contabila ca si procedura de lucru in cadrul societatii dumneavoastra.

Alege sa colaborezi cu societatea noastra si vei putea beneficia atat de seriozitatea ce ne defineste activitatea cat si din multitudinea de bonusuri, menite sa va asigure o dezvoltare armonioasa cat si castiguri banesti substantiale.

Pentru ca firma si contabilitatea firmei dumneavostra sa fie in siguranta este foarte important sa stiti ca in cazul prestarii de servicii contabile fara contract, Administratorul este pe deplin raspunzator de legalitatea situatiilor intocmite. De aceea, nu va lasati pacaliti de aceste persoane fizice, sau chiar juridice care cer preturi modice, dar care nu au cadrul legislativ necesar de a incheia cu dumneavostra un contract de prestari servicii. Doar in cazul existentei unui contract de prestari servicii, toata responsabilitatea revine prestatorului de sevicii contabile.

Lasă un răspuns